Κοτόπουλο με σάλτσα Sweet Chili
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 25 λεπτά
Συστατικά:
12 ουγκιές στήθος / μηρό
κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς κόκαλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
λάδι, για τηγάνισμα
1 κουταλιά λάδι
2 σκελίδες σκόρδο, κιμά
4 κουταλιές της σούπας
ταϊλανδέζικη γλυκιά σάλτσα τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού
χυμό ασβέστη
1 αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού
λευκό σουσάμι
1/2 κουταλιά της σούπας
ψιλοκομμένο φύλλα κόλιαντρου
1 ασπράδι αυγού
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για
όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι αραβόσιτο
1/2 κουταλάκι του γλυκού
μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι νερό,
παγωμένο
1 κουταλιά της σούπας
μαγειρικό λάδι
1 αλάτι
Ανακατέψτε όλα τα
συστατικά για το Μπαταρία μέχρι να τα συνδυάσετε καλά. Προσθέστε το κοτόπουλο
στο κτύπημα.
Ζεσταίνετε ένα γουόκ /
τηγάνι με περίπου δύο ίντσες λάδι. Μόλις το λάδι θερμανθεί πλήρως, τηγανίζουμε
το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο
επενδεδυμένο με χαρτοπετσέτες για να καλύψετε το υπερβολικό λάδι.
Καθαρίστε το γουόκ /
τηγάνι και θερμάνετε το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε το
σκόρδο μέχρι να αρωματιστεί. Μεταφέρετε το τηγανητό κοτόπουλο στο γουόκ,
ακολουθήστε τη γλυκιά σάλτσα τσίλι, το χυμό λάιμ και το αλάτι. Ανακατέψτε για
να καλύψετε καλά το κοτόπουλο με τη γλυκιά σάλτσα τσίλι.
Πιάτα έξω, γαρνίρουμε με το λευκό σουσάμι και το κόλιαντρο. Σερβίρετε αμέσως.